Biesboschexperience

25 t/m 27 september kano experience in de Biesbosch

Zwerftocht, 20 kilometer of 30 kilometer Biesbosch

(zaterdag vertrek 20 km: 9:30 uur en 10:00 uur, 30 km: 08:30 uur en 09:00 uur)

Met name de natuurliefhebber komt aan zijn trekken bij deze zwerftochten door de Biesbosch.

De 20 kilometer is een tocht door het getijdegebied van de Hollandse (of eigenlijk de Sliedrechtse Biesbosch). Je vaart door smalle kreken langs beverburchten en ijsvogels, maar ook over open water waar de lepelaars huizen en de zilverreigers hun voedsel vinden.
Onderweg staat tevens een bezoek aan het Biesboschcentrum gepland.

De 30 kilometer tocht steekt ook de Nieuwe Merwede over naar de Brabantse Biesbosch. Onderweg bevaar je wat breder water zoals het Wantij en via de Ottersluis steken we de Nieuwe Merwede over, langs het clubhuis van Dajaks. De Merwede is hier bijna 600 meter breed! Overgestoken komen we aan bij de Spieringsluis en hier komen we in het Brabantse deel van de Biesbosch waar we door een gevarieerd deel varen en kun je genieten van de natuur met kans op de ontmoeting met een bever, zee- of visarend. Behalve de “beestjes” is uiteraard ook de flora heel mooi. De springbalsemien staat nog in bloei maar heeft ook al zaadvorming. Een heel bijzondere plant.
Terug in de Sliedrechtse Biesbosch is er nog een stop bij het Biesbosch Bezoekerscentrum Merwelanden. De toegang is gratis en er is regelmatig een leuke tentoonstelling.